parkourfriends-logga

freerunning (acrobatic parkour)

loading...

New lass!
 -Trampolin-tricking - Ösbyhallen
  - 2 trampoliner, 4 skumgropar, 2 airtracks, tumbling,
  8 bomsystem,  12 räck , You name it and we got it!WOW!  SPECIALHALL MED SKUMGROP,  AIRTRACK,  BARR,  KLÄTTERVÄGG, TRAMPETTER OCH ETT FRISTÅENDE MJUKT GOLV


I vår  klass Freerunning får du chansen att tänja lite på gränserna under 10 intensiva pass med fokus på volter och akrobatiska övningar. Glädjefylld miljö med erfarna och utbildade coacher som kommer göra träningen till en härlig upplevelse med bra kvalitet.  

Vi har även förotsättningsgrupper på söndagar paralellt med nybörjare.

NYHET VUXENKLASSER ;) 
Det här är en specialträningen som passar både de som vill börja med Freerunning och Parkour och de som tidigare tränat Parkour eller gymnasik och vill bli mer inriktade på Freerunning.

Freerunning träningsGRUPPER  ht - 2017

Vi delar upp träningen i tre grupper  - nybörjare och de med akrobatiska förkunskaper och skräddarsyr träningen efter önskemål och behov.

För att så många barn som möjligt ska få utöva vår sport samt för att sänka träningsavgiften då hallen är privatägd så har vi delat in terminen i två perioder med ca 10 träningar vardera, 
Period 3v. 34-42 och period 4 v.42-51 i specialhallen Antistilla.
Vi har även klasser i Ösbyhallen på fredagar  och lördagar from
V 35. Mer info kommer. 


Många gymnasikföreningar runt om i landet reser långt för att besöka Antistilla som kallas Lagnövallens fantastiska speciautrustade hall och vi Parkour Friends har förmånen att  träna där varje söndag.

om FREERUNNING

I  Freerunning är akrobatik en betydande del. Grundaren till Parkour David Belle började själv lägga till akrobatik, hopp och olika typer av rörelser för att klara av hinder i sin Parkour-träning. Akrobatiken gör det möjligt att röra sig graciöst, precist och med volter utan att stanna upp.

Eftersom Parkour saknar regler för hur rörelser skall utföras så får man själv som parkour-utövare själv välja vad som är bäst lämpad för situationen hen befinner sig i. Parkour och Freerunning är två skilda dicipliner. I Parkour är akrobatiska rörelser som exempelvis rotationer eller volter inte nödvändiga eftersom de är sällan användbara för att snabbt och effektivt ta sig över hinder. Däremot i Freerunning används akrobatik ofta och brett för att utföra volter, rotationer, skruvar eller i räck. I Freerunning handlar det om att röra sig smidigt och graciöst med ett tydlig flow och momentum i någon riktning.

Akrobatik handlar om att utföra konstnärliga trick med kroppen som grundar sig på utövarens styrka, smidighet, balans, koordination, vighet och samspel med andra eller med andra objekt. Slackline ingår också inom akrobatik eftersom det har sitt ursprung från cirkus.
http://www.antistilla.se/

SVT gäster oss!
Superstjärnan Liam och Parkour Friends

Tusen tack Antistilla  som låter oss hyra Lagnövallen!     www.antistilla.se

KONTAKTA OSS
Det går naturligtvis bra att ringa till oss på

076-561 91 14

eller skicka oss ett mail till sportmanager@ parkourfriends.se