parkourfriends-logga

VI SOM ÄR COACHER HOS PARKOUR FRIENDS VÄRMDÖ

 Ingela lantz - grundare - sports manager - ordförande

Livet påminner om en hinderbana  och att redan som liten förbereda sig mentalt och fysiskt är bra för kropp och knopp. Själv var jag gymnast i 12 år vilket gav en mycket bra grund med livslångt idrottande. 
Jag är coach i Akrobatik, Gymnastik och Parkour sedan fem år tillbaka och för två år sedan startade vi
 Jag, Daniel och våra goda vänner som startat föreningen har tränat våra barn tillsammans i gymnastik i tre år i Nacka GF och Värmdö - GK.  Vi är erfarna utbildade och redo för en sprudlande termin.

Jag läser andra året på Stockholms Universitet där jag läser Hälsopedagogik  samt kost och prestation på Högskolan i Gävle med mål att bli hälsopedagog. Jag har nyligen avslutat kursen: Kropp, idrottskador och rehabilitering på Högskolan i Kristianstad.
 I våras uppdaterade jag även HLR

För mig är det oerhört viktigt att se ALLA barn och göra det bästa av deras förusättningar men framför att ha roligt tillsammans. Vi står för: #euforia #säkerhet #likavärde #vänskap #acceptans #nejtilltoppning #frihet #styrka #flow #mixgrupper #akrobatik #parkourfys #freerunning


Licenser: 
GYMNASTIKFÖRBUNDET

 •  Licens -Parkour/ Freerunning som innefattar Trampett, Trampolin och räck.
 • Utbildningen innehåller: Parkour/Freeruning steg 1 är en praktisk utbildning med inslag av teori i form av säkerhet och metodik. Du får metodik, träningsupplägg, passningsteknik för grundläggande teknik och inblick i hur strukturerad träning kan minska antalet skador Ett koncept om hur man håller en parkour/freerunning för en termin.

  Utbildingen ger även möjlighet till användning av trampolin, trampett, räck och sviktgolv och gäller upp till enkel volt med helskruv.
 
 • Gymnastikförbundets -  Licens- baskurs inrikting Trupp Basic
  •    Hopp och matta 
  •    Trupp Basic​
  •     Fristående
 •  Licens - Trampet 1 
 • Denna utbildning fokuserar på övningar till och med volt med halvskruv och petrik kopplat till anlopp, inhopp, upphopp, luftfärd och landning. Kursen ger fördjupad kunskap för redskapet trampett med ytterligare metodik, fler stationer och förövningar. De praktiska delarna i utbildningen kompletteras med teoretiska moment kring logisk stegring och biomekanik.
 • Utbildad inom HLR och första hjälpen

 GK – VÄRMDÖS UTBILDNINGAR

·         Styrketräning för gymnaster

·         Ledarutbildning

·         Voltutbildning

·         Målutbildning, grundplanering mm.

·         Grundläggande internutbildning

NACKA GF
 •      SISU  idrottsutbildarna -  Gymnastikens uppförandekod

vi delar Visionen

Vår vision är att alla barn med eller utan ekonomiska förutsättningar ska kunna utföra vår sport och på så sätt få ett livslångt träningsintresse, bygga upp en stark smidig kropp och ett glatt sinne.

Enligt forskning är det  bevisat att barn som utövar en organiserad sport klararar sig bättre i uppväxten trots dåliga förhållande i hemmet därför är vår vision denna.